ADEM EN ONTSPANNINGSTHERAPIE – METHODE VAN DIXHOORN -AOT-

NU OOK ONLINE BEHANDELINGEN

  klik hier voor AOT en CORONA

HYPERVENTILATIE, OPGEJAAGD GEVOEL, ADEMHALINGSPROBLEEM, GESTREST, BURNOUT, HOOFD PIJN, DUIZELIG?

Heeft u last van bovenstaande klachten of andere onbegrepen klachten (SOLK), dan is de kans groot dat de ademhaling niet optimaal is. Vaak gaat dit hand in hand met spanningen.

De adem en ontspanningstherapie is een zachte methode en wetenschappelijk onderbouwd. Samen met de therapeut gaat u onderzoeken hoe uw ademhaling verstoord is en waar u spanning vasthoudt. Door middel van makkelijke beweeg, en voorstellingsoefeningen die aansluiten op het dagelijks leven, krijgt u inzicht hoe u met spanning omgaat en leert u hoe de overbodige spanning losgelaten kan worden. De ademoefeningen ondersteunen het herstel van een natuurlijke en ontspannen adembeweging. Tijdens de behandeling  wordt er ook gebruik gemaakt van zachte manuele technieken om een diepe ontspanning te laten ervaren waardoor de ademhaling een impuls krijgt om rustiger te worden.

Bij welke klachten is AOT zinvol?
Spanning gerelateerde klachten: hyperventilatie, gevoel van gespannenheid, vermoeidheid, hoofdpijn, slaapproblemen, burn-out, concentratie problemen. Psychische klachten: angst, depressie, fobieen, paniek aanvallen, trauma-verwerking. Functionele problemen: houdings- en ademproblemen, rug- schouder- en nek klachen, chronische pijn, RSI, whiplash, stemproblemen. Wanneer u aanvullend verzekerd bent wordt deze therapie meestal geheel of gedeeltelijk vergoed en gaat niet van uw eigen risico af. Vraag altijd na bij uw eigen verzekering.

Afspraak maken: info@greetjeschaap.nl of 06-44822959

Greetje Schaap heeft ruim 25 jaar ervaring in het begeleiden van groepen en individuen op het gebied van lichaamsbewust zijn.

Extra’s

Greetje Schaap