Mijn naam is Andy van Kanten. Ik ben sinds 1994 fysiotherapeut en heb met name in Amsterdam en Hoofddorp in particuliere praktijken gewerkt zowel vrijgevestigd, als binnen fitnesscentra.
Sinds 2008 ben ik werkzaam binnen de praktijk `de Kadijk’, eerst als waarnemer en sinds 2009 als zelfstandig gevestigd fysiotherapeut . In mijn fysiotherapeutische behandeling combineer ik het geven van handmatige mobilisatietechnieken van de gewrichten met oefentherapie zoals medisch fitness. Daarbij geef ik ook houdings-corrigerende oefeningen en adviezen voor thuis en op het werk.
De mobilisatietechnieken (DAM, 3d) zijn zogenaamde ‘zachte’ manipulaties, dus uitermate geschikt voor degene die moeite hebben met de harde manipulaties (het zogenaamde ‘kraken’ bij bijvoorbeeld de chiropractor of manueel therapeut).
Indien noodzakelijk, kunnen massage, electrotherapie en ontspanningsoefeningen een aanvulling op de behandeling zijn.
Ook kunt u bij mij terecht voor kinesiotaping. Dit is een comfortabele tape-methode met veel toepassingen, o.a. spierwerking stimulatie- of ontspanning, houdingscorrectie, zwellingsafname en gewrichtsfunctie verbetering.
Ik heb ruime ervaring in de behandeling van klachten aan het `steun en bewegingsapparaat’, dat wil zeggen spieren, gewrichten en daarnaast van de luchtwegen (astma,COPD) zowel bij jongeren, volwassenen als ouderen.
Klachten staan vaak niet op zichzelf maar zijn een gevolg van een functiestoornis in de hele bewegingsketen. Ik kijk daarom breed naar het gehele functioneren van de client.
Middels regelmatige bijscholing houd ik mijn fysiotherapeutische kennis op nivo, conform de verplichte registratie in het Kwaliteitsregister Fysiotherapie.

Ik verwelkom u graag voor een consult.

Hieronder enkele informatieve links naar websites met aanvullende informatie:

 

https://schoudernetwerk.nl/page/aandoeningen

https://schoudernetwerk.nl/page/diagnostiek

https://schoudernetwerk.nl/page/therapie

https://schoudernetwerk.nl/page/operatie-revalidatie

Orthopedie

http://www.orthopedie.nl/content/default.asp

BIG registratienummer    89042977204