Shiatsu

Shiatsu is een Japanse massagevorm die werkt op de levensenergie die door energiebanen in het lichaam stroomt. Behandeling van deze banen door druk met duimen en handen maakt blokkades vrij en bevordert de energiedoorstroming.
Acupunctuur is gebaseerd op hetzelfde principe, maar nu gebeurt de activatie van energie met uiterste dunne naaldjes.
Uiteenlopende klachten als migraine,  RSI, rug- en nekpijn, maar ook spijsverteringstoornissen en emotionele problemen zijn met shiatsu en acupunctuur te behandelen. Soms zijn een paar sessies voldoende, soms is langere tijd behandeling nodig.
Beide behandelvormen werken ook preventief, ze bevorderen het zelfgenezend vermogen van je lichaam en bieden ontspanning bij stress. Ze zijn een aanrader bij verschijnselen van burn-out.
Tijdens een shiatsu-behandeling draag je losse kleding en het is prettig als je vooraf niet te veel hebt gegeten.

Praktisch

Een eerste sessie duurt gemiddeld 1,25 uur. Hierbij is inbegrepen de tijd om je vraag of klacht in kaart te brengen. Vervolgbehandelingen duren een uur.

Het tarief voor een sessie is 70 euro.  De betaling is contant. Een groot aantal zorgverzekeraars vergoedt shiatsu behandelingen geheel of gedeeltelijk, mits je een aanvullend pakket hebt. Raadpleeg svp zelf je polis.

Als behandelaar ben ik aangesloten bij de Vereniging ter Bevordering van Alternatieve Geneeswijze (VBAG).

Voor meer informatie of afspraken: Koen Tangelder 020 6270 709 of 06 83 990 992

Shiatsu en lichaamswerkkoentangelder.nl